perjantai 27. huhtikuuta 2012

Mmmammammammaksaa


Toissapäivänä tein Mörkölle maksaherkkusia kanaherkkujen tyyliin. Googlettelin ohjeitakin, että mitenkä yleensä ollaan maksasta nameja valmistettu.

mmmmhhhhhhhh.... x)
Ohjeita oli monenlaisia, hyvin useissa ohjeissa maksa keitettiin ensin, sen jälkeen uuniin.. Yhdessä tekstissä oli, että maksan myrkyt jäävät siihen keitinveteen, eikä sitä vettä sitten myöskään saisi antaa koiralle. No minä en nyt nuista myrkyistä tiiä sitten, että onko vai eikö ja miten paljon yms. kun sitä maksaa kerran raakanakin koiralle ruuaksi ruukataan antaa. O_O Enkä keittänyt siksikään, että minulla oli jauhettua maksaa.. :D

Halusin tästä ensimmäisestä satsista valmistaa sellaisia kosteita/pehmeitä nameja, joita olisi hyvä käyttää tokossa yms reeneissä, joissa nameja tulee paljon ja ne pitäisi myöskin syödä nopeasti.

mmmhhhhhhh munaaaaa...... ._.
Monessa ohjeessa oli käytetty tosi paljon jauhoja, vehnäjauhoja, korppujauhoja jne. Minulla ideana näissä itsetehdyissä oli juurikin se, että namit olisi sitten täyttä tavaraa ja mahdollisimman vähän turhuutta seassa. Tottakai vaikka laittaisikin paljon jauhoja omatekemiin, jäähän siinä muita juttuja pois joita eineksiin lisäillään.. No en minä nuista jutuistakaan sitten sen enempää tiedä! :D Kaupan koiranherkuissa vaan on lähinnä kaikkea muuta kuin lihaa, ja hinta saattaa olla tällaisissa ok, mutta sitten jos haluaa ostaa jotain koiranherkkuja jotka on 100% lihaa, hinta on jotain ihan kauheaa... :D

Suklaakastiketta ja tomusokeria!?
No kuitenkin, minä laitoin omaan leipomukseeni 600g maksaa, 2 kanamunaa ja ruokalusikallisen venhäjauhoja. Kuten kuvista jo näkyi :D

Homma pellille
Paistoin 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.


Tekisikö mielesi tällaista alhaalla näkyvää herkkujuomaa?? ;D

Maksataikinakippoon lisäsin vettä ja se meni ruokajuomaksi.

En tiedä miltä kypsä maksa näyttää, vissiin tältä? :D

Samanlainen palasteluoperaatio kuin kanallekin. Jätin osasta isompia palasia, jos vaikka olisi tarve vähän isommalle palkalle.. Mutta säästeliäisyyttäni minä tosin yleensä jaan 2 tai 3 osaankin tuollaisen pienemmänkin siipaleen :D Varsinkin silloin kun tiedän että palkkaan hyvin tiheästi..

Näin pieniäkö ja vielä pienennetään lisää? :D

1/3 jäi heti käyttöön :)

2/3 meni pakkaseen säilöön.
Mietin kuinkahan kiinteää tästä tulee, samoin kuin kanan kanssakin mietin. Mureneeko käsiin samantien kuinka helposti..

Jonkin verran kyllä murustelee, mutta yllättävän siistejä nameja! Minulla on lisäksi kaikki namit yleensä aina sellaisessa pienessä minigrip pussissa taskuissa, jonne yleensä suurin osa muruistakin sitten jää ja taskut säästyy sitten vähän siistimpinä pidempään.. Haisemistahan se ei mitenkään estä :D

Joidenkin mielestä maksa haisee ihan kamalalle/vahvasti, mutta en minä vaan mitään ole huomannut :D Siis jooh, kun nuuhkin vaikkapa säilytysrasiasta näitä, niin kyllähän ne jollekin haisee, maksalle... Minulla on varmaan pahaiset reseptorit nenässä tms. :D

Tälle tai huomiselle riittää vielä.. :)
Jääkaapista löytyy vielä tälle/huomiselle päivälle namiannokset.. :) Eli 1/3 annoksesta on jäljellä 1/3 ;D HAHA!  Osaan vähä murtolukujuttuja.

Seuraavaksi aion kokeilla maksasta vähän kuivempia nameja, mitenhän ne onnistuukaan?! :)

Ai niin, ja on nämä maistuneet ihan hyvin Mörkölle!!! :D Eka suupala meni makustellen, sen jälkeen on mennyt hotasemalla alas :D Ja melkein vaaditaan vieressä välillä hiukan kärsimättömästi pomppien että "prkle sitä herkkua heti!!"

Ajattelin myös kokeilla maksa-jauheliha yhdistelmää nameille, oon ihan innostunu :D Mutta varmaan suurimmaksi osaksi tullaan käyttämään ihan kaupan nakkeja ja lihapullia silti, kunhan tää leivontainnostus laantuu :P On tässä nyt kuitenkin n. 2 viikoksi nameja pakkasessa, ei tarvitse ihan heti edes alkaa väsäämään lisää :P

-M



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti